Om Liland Leirsted


Diverse informasjon om Liland Leirsted.

 

Liland ungdomssenter er et leirsted som ligger på Liland i Sirdalen. Leirstedet eies av Ålgård Baptistmenighet. Menigheten bruker selv senteret ofte i forbindelse med leirer, men senteret leies også ofte ut til andre.

 

Sommeren 2008 ble det gjennomført en oppgradering av senteret der vi har bygget ut en ny sanitærfløy på 100 kvm og den inneholder 10 separate dusjer, 2 stellerom/handicaptoalett samt 6 separate toaletter. Inngangspartiet har fått ny fasade.

 

Liland ungdomssenter består av følgende: 2 separate sovefløyer, 1 «guttefløy» og 1 «jentefløy». Guttefløyen inneholder 2 rom for 2 personer og 7 rom for 4 personer. Jentefløyen inneholder 2 rom med 2 senger og 9 rom med 4 senger. Den nye sanitærfløyen er plassert midt mellom gutte- og jentefløyen, derfor er det kort vei til toalett og dusj.

 

Senteret har en separat fløy vi kaller «lederfløyen». Denne inneholder 2 store toalett med dusj, hvorav 1 har stellebord til baby. I tillegg finner du en stue, 1 lite tekjøkken, gang og 4 soverom- 1 rom for 2 personer, 1 rom for 3 personer og 2 rom for 4 personer. I tillegg 1 sprinkelseng for barn. Utenom soveavdelingene har vi stor peisestue, stor spisesal og stort og moderne kjøkken. Senteret er også utstyrt med tørkerom og vaskemaskin/tørketrommel.

 

Spisesalen har også flere barnestoler slik at også våre minste gjester skal få sitte godt når de spiser. Senteret har også et stort aktivitetsrom som egner seg godt til landhockey eller lignende aktivitet. Liland ungdomssenter ligger i Lilandsdalen og rundt senteret er det flotte turomområder opp Lilandsdalen.

 

Om vinteret kan en også nyte skiløypa opp dalen eller ta utgangspunkt fra Rostøl. Da kan en kjøre bilen opp til Rostøl og starte turen der. Rett vis a vis senteret ligger en stor gressplen som kan brukes til diverse aktiviteter, og nedenfor gressplenen er en stor elv med gode kulper som egner seg god for avkjøling en varm sommerdag. I tilknytning til Liland ungdomssenter finnes det ei hytte med stue og soverom, totalt 5 sengeplasser (2 på soverommet og 3 i stuen). Hytta har strøm, men ikke innlagt vann, så en må benytte toalett og dusj på senteret. Denne hytta benyttes også av senterets leietakere.

 

Totalt er det 90 sengeplasser på Liland. I tillegg har vi ekstra madrasser som kan legges på gulvet. Dyner og puter ligger på eget lagerrom, så leietakere tar enten med sengetøy eller laken og sovepose/putetrekk.

Tilbake