Konsert til inntekt for Kongo: Cello Brillante
 


Konsert til inntekt for Kongo: Cello Brillante

Hva: Konsert til inntekt for Kongo: Cello Brillante

Hvor: Ålgård baptistkirke

Når: 17.okt kl 19.30

Gratis inngang

Cello Brillante er en konsert til inntekt for helseprosjekt i Kongo. Agate Ozolina spiller cello sammen med Ilze Jaunzeme på piano. Konsertens program blir Gershwin, Chopin, Grieg, Brahms - Ungarske danser, Piazolla - Tango, cover versjoner av evergreens.

Agate Ozoliņa
Cellisten Agate Ozolina er en allsidig kunstner og leder en rekke kammermusikkgrupper og orkestre, og hun er aktiv som solist både i Latvia og i utlandet.
Med hennes musikalske familie-ensemble turnérer Agate Ozolina i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark hver sommer, og hun musiserer ofte sammen med sin man Peteris Ozolins, som også er cellist.
Agate Ozolina har studert med Eleonora Testeleca ved Det latviske musikkakademi, med Jeroen Reuling og René Berman i ArtEZ Academy of Music i Nederland, og for tiden arbeider hun med sin mastergrad i kammermusikk ved Det latviske musikkakademi.
Hun har vunnet priser ved flere nasjonale cellokonkurranser, samt at hun ble prisevinner ved «International Karl Davidov» cello-konkurranse.
En av hennes lidenskaper er å undervise unge cellister, og Agate Ozolina gjør det med stor suksess. Elevene hennes høster stadig priser i nasjonale og internasjonale konkurranser.
Ilze Jaunzeme, piano

Pianisten Ilze Jaunzeme elsker å dele skjønnheten i musikken, samt å treffe medmennesker via musikk. Hun har gitt solokonserter i Norge, Tyskland, Latvia, Polen og Sverige.
I tillegg til sin solokarriere, er hun også godt inne i kammermusikkens verden, der hun spiller sammen med fiolinisten Paula Šūmane og cellisten Agate Ozoliņa.
Hun har deltatt ved Aurora Winter Classic Festival in Sweden og Biezsciady bez granic Festival in Poland.
Ilze Jaunzeme har samarbeidet med en rekke samtidskomponister og hun har urframført en rekke verk av komponister som Natalija Munda, Laura Gustovska, Ieva Klingenberga og Trond Erikson.
Som solist har Januzeme spilt med Dresden Sinfonietta, Madona Festival Orchestra, samt Lviv kammerorkester.
Hun har under professorene Arnis Zandmanis, Herta Hansena and Sergei Osokins på det latviske musikkakademiet, der hun også har tatt sine master-eksamener.
Ilze Jaunzeme har også blitt tildelt the Latvian Ministry of Culture Award for Outstanding Achievements.

23. januar 2020 | Logg inn | Copyright [2012] Ålgård baptistmenighet Powered by Agrando